Зебра Завеси

Зебра Завеси (Ден и Ноќ)

Зебра Завеси – познати под називот “Ден и ноќ“. За овие завеси може да се каже дека се комбинација од Роло Завесите и Венецијанер Ролетните. Ги нудат предностите на овие два вида на внатрешни ролетни и завеси, комбинирајќи ги во едни – “Ден и ноќ” завеси.

 

Нивниот ротирачки механизам и двослојна текстура ви нуди по ваша желба да го регулирате преклопувањето на полињата. Со тоа се одредува степенот на пропустливост на светлина.  Едноставен и стилски дизајн. Лесен начин за регулирање на степенот на светлина во вашиот дом или деловен простор. Систем едноставен за ракување, практичен и многу допадлив, наменет за секаков вид на простории.

 

Тие изгледаат како Роло Завесите, но наместо еден панел ткаенина, зебра завесите имаат наизменично провидни и нетранспарентни панели од ткаенина. Тоа ви овозможува да изберете дали да пуштите повеќе светлина или да ја блокирате.

Зебра Завесите (Ден и Ноќ) се ракуваат со основен, но сепак ефективен систем. Значи, овој стил на ролетни се одлични затоа што ви овозможуваат да уживате во приватноста во текот на денот, а истовремено да ја регулирате светлината и имате можност и да ја блокирате светлината кога сакате.

Дали ја намалуваат сончевата светлина во просторијата? Дневните и ноќните ролетни ќе ја намалат сончевата светлина во просторијата кога тие се целосно или делумно затворени и можете да изберете колку сончева светлина влегува во просторијата во зависност од позицијата во која ги подесувате.

Постојат два вида на начини на монтирање на овие завеси:

Стандард Зебра Завеси– се монтира над самиот прозор и затоа е потребно да има слободен простор над рамката од прозорот мин 20см.

Мини Зебра Завеси – се монтира на самиот рам од прозорот

Завесите се изработуваат наменски за вас, согласно претходно земени мерки од страна на наше стручно лице.

Одржувањето на овие внатрешни завеси може да биде едноставно во денешно време. Постојат повеќе начини за нивно континуирано одржување, но и повремено темелно чистење.

Карактеристики за Зебра Завесите

Стандард зебра завесаМини зебра завеса
Начин на монтажанад прозорна самиот прозор
Состав на производотполиестерполиестер
Одржување и чистењесо сува или влажна крпасо сува или влажна крпа
Наменадома и деловни просториидома и деловни простории
Производство и монтажа5-7 дена5-7 дена
Бои и дезенинад 55 обични и плисиранинад 55 обични и плисирани
Можност за принтање на слики и логодада
Можност за плаќање на ратидо 12 рати со кредитна картичка без камата и провизијадо 12 рати со кредитна картичка без камата и провизија