Роло Комарници

Роло Комарници

Роло Комарници се ефикасен систем за заштита од инсекти. Се препорачува за монтажа на прозори поради неговата функционалнот. Ситемот на овие комарници е едноставен за употреба. Се ракува во вертикална насока и обезбедува удобност и заштита и од надворешните временски влијанија без да го блокира циркулирањето на свежиот воздух што влегува во просторијата.  

Едноставно се управуваат како роло завесите во вертикална насока. Се отвараат и затвораат со помош на шина монтирана на прозорите однадвор и се ракуваат со едноставно повлекување на рачката.

Овој комарник, исто како и Плисе Комарникот е флексибилен. Во зима кога поретко, а можеби и воопшто не се користат може да бидат собрани во горната кутија и  се скоро невидливи. Со тоа се заштитува и се продолжува векот на траење и на мрежата. Сепак Роло Комарникот останува трајно инсталиран и подготвен за употреба во секое време.

Наменет е најчесто за вертикални прозорци и врати. Стабилен е на ветер благодарение на страничните шини за водење на мрежата.

Во летните ноќи кога одмарате или спиете со отворени прозорци, струењето на воздухот ви дава можност да се чуствувате како да спиете во природа. Но комарците и инсектите најчесто знаат да ја расипат удобноста и комфорот. Затоа користете ефикасен и еколошки лек. Едноставно, протерајте ги несаканите вознемирувачи од вашите затворени простории со Роло Комарникот од Роло-Ентериер.

Карактеристики на Роло Комарниците

Плисе комарници
Начин на монтажана надворешната страна на самиот прозор
Состав на производоталуминиум / полиестер
Одржување и чистењесо влажна крпа
Наменадома и деловни простории
Производство и монтажа5-7 дена
Бои6 бои (бела, сива, чоколадна, златен даб, темен даб и антрацит)
Начин на управувањерачно
Можност за плаќање на ратидо 12 рати со кредитна картичка без камата и провизија